Doepel Strijkers

Stills Flagshipstore

Finalist
Habitat
2012

Op de Cornelis Schuijtstraat in Amsterdam is een flagship store gerealiseerd voor het label Stills. De winkel toont een nieuwe typologie met als doel om een ruimtelijke identiteit te creëren die lang houdbaar is. Het keert zich tegen de vaak vluchtige invullingen van retail.

Aan de hand van een eenduidig ruimtelijk concept voor de winkel is een rijke ruimtelijke ervaring ontstaan, waarin ruimte en mode zich in een complex spanningsveld tot elkaar verhouden.

Commissie

De flexibiliteit van het ontwerp zorgt voor eindeloos veel variatiemogelijkheden. Het grid is erg consequent doorgevoerd en in zijn strengheid, zonder calvinistisch te zijn, erg Nederlands. Dat biedt veel vrijheid de kledingpresentatie. Ondanks dat het een ontwerp betreft voor een flagship store van exclusief modemerk, zorgt de vormgeving voor intimiteit.