Dok Architecten

Uitbreiding Brede School De Kikker

Finalist
Service & Systems
2012

Brede school De Kikker in Osdorp is een gebouw waar meerdere organisaties in huizen. DOK Architecten heeft ervoor gekozen om de indeling van het gebouw flexibel te maken, waardoor het intern aangepast kan worden. Zo kunnen de twee basisscholen, een kinderdagverblijf een ouderkindcentrum en een buitenschoolse opvang terecht in het gebouw en zich aanpassen op de behoefte die ze hebben. Dit alles is mogelijk gemaakt door de volledig houten binnenkant van het gebouw.

Fotocredits: Hans Kühn, Bouw- en aannemersbedrijf v.d. Voort B.V.
Aanpassing naar behoefte is waar het om draait

Commissie

Het inzetten van hout voor flexibele architectonische constructies, die aan te passen zijn aan de behoefte, dat is waar het project ‘Uitbreiding Brede School De Kikker’ van Dok architecten om draait.