Over ons

Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk en in perspectief geplaatst.

Platform voor Dutch design

De Dutch Design Awards zagen in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Awards Show en een overzichtstentoonstelling is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Hiermee toont en beloont DDA het beste op het gebied van Dutch design en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt het hoogtepunt van Dutch Design Week, dat jaarlijks ruim 300.000 bezoekers trekt.

Activiteiten 2018

 • Wedstrijd

  Ieder jaar wordt ontwerpend Nederland opgeroepen om mee te dingen naar een Dutch Design Award. Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inzendingen en gescout werk per categorie de winnaars. Deelname staat open voor Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus die in Nederland of in het buitenland gevestigd zijn.

 • Awards show

  Tijdens de Awards Show worden jaarlijks de winnaars van de Dutch Design Awards bekend gemaakt. Het beste van de Nederlandse vormgeving van het afgelopen jaar wordt met een afwisselend programma gevierd. De Awards show vindt plaats in de laatste week van juni.

 • Tentoonstelling

  Het werk van alle winnaars is tijdens Dutch Design Week te zien in een negendaagse overzichtsexpositie, die niet alleen het verhaal achter de ontwerpen vertelt, maar ze ook in hun sociaal-maatschappelijk context plaatst. Ook kan hier gestemd worden voor de publieksprijs.

Team

Ontmoet het Dutch Design Awards-team

Partners

Deze organisaties en bedrijven maken Dutch Design Awards jaarlijks mogelijk

Presented by

Public partner

Leveranciers

In Eindhoven worden de belangrijkste designprijzen van Nederland, de Dutch Design Awards, uitgereikt.

Jeroen Junte, de Volkskrant

Pers

 • Info

  Dutch Design Awards publiceert regelmatig persberichten en stelt beeldmateriaal beschikbaar, te vinden in de perssectie. Stuur een mail onder vermelding van naam, functie en bedrijf/media om toegevoegd te worden aan de perslijst.

 • Contact

  Telefoon: +31(0)40 296 1150
  Email: press@dutchdesignfoundation.com

Contact

Dutch Design Awards is een project van Dutch Design Foundation.

 • Postadres

  Dutch Design Foundation - Dutch Design Awards

  Postbus 8043
  5601 KA Eindhoven

  KvK-nummer: 50422944
  BTW-nummer: NL822746396B01

 • Bezoekadres

  Dutch Design Foundation - Dutch Design Awards

  Torenallee 22-08
  5617 BD Eindhoven

  Telefoon: +31(0)40 296 1150
  Email: info@dutchdesignfoundation.com