Architectenbureau van den Heuvel

Paviljoen met zwembad

Finalist
Habitat
2009

Het met grote zorgvuldigheid gemaakte paviljoen staat als een klein, ingetogen juweel in de bossen van Rijsbergen. Het is een autonoom object dat enigszins is opgetild, waardoor het zich verheft boven het glooiende terrein, maar dat tegelijk zo geraffineerd op het omringende bosgebied is afgestemd dat het daarmee ook een tweeeenheid vormt. Naast een laag hoekraam heeft het paviljoen een tamelijk besloten karakter. Toch zorgt de doorschijnende huid voor een ‘gefilterd’ contact met de natuur buiten.

Michel Kievits
Michel Kievits
Michel Kievits
Het met grote zorgvuldigheid gemaakte paviljoen staat als een klein, ingetogen juweel in de bossen van Rijsbergen.

Olof Koekebakker

Commissie

In de bossen van Rijsbergen staat een paviljoen als een klein juweeltje. Het object vormt een twee-eenheid met de omgeving. Het langgerekte gebouwtje staat vlak tegen de erfscheiding en geeft beslotenheid voor het zwembad. Door het dubbelwandig polyester met daartussen een kartonnen honingraatstructuur blijven de bewoners in contact met buiten.

Michel Kievits
Studio Architectenbureau van den Heuvel
Ontwerper Paul van den Heuvel
Website www.vdheuvelarchitectuur.nl