Maurice Mentjens Design

Restaurant Witloof

De entree ziet eruit als een blokhut in de Ardennen, of een boerderij of schuur op het platteland. De ruimte die daarop volgt is wit betegeld en heeft een strak grootstedelijk karakter. Deze ruimte herinnert aan het interieur van een ietwat oubollige cafetaria. Het achterste deel van het restaurant is “de Salon” met deftig groen-goud barokbehang en een vloer die op Belgisch hardsteen lijkt. De bezoeker krijgt de indruk dat er in de loop der tijd van alles is aangebouwd en er allerlei onderdelen aan het interieur werden toegevoegd. Typisch Belgisch.

In Witloof gaan drie interieurs die synoniem staan voor de Belgische horeca moeiteloos samen.

Selectiecommissie

De jury was unaniem gestemd: dit ontwerp van Maurice Mentjens Design was verreweg de beste inzending in de categorie. Bekende elementen zoals de kroonluchter, houten meubels en de keramiek tegels zijn tegen elkaar afgezet en komen op die manier allemaal fraai tot hun recht. Het restaurant vormt een rijke compositie die moderniteit en traditie uitstraalt. Het is ook strak en decoratief tegelijk. Het gevoel voor drama is overal voelbaar. Niet een maar een ensemble van drie interieurs die elkaar moeiteloos aanvullen en complimenteren.

Studio Maurice Mentjens Design