Hunk Design

The Flying Grass Carpet

Waar The Flying Grass Carpet hij ook wordt geplaatst zal de openbare ruimte een enorme transformatie ondergaan; dat is de originaliteit en de kracht van het ontwerp. Het kan voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt: voor speciale activiteiten, voor een wedstrijd of een performance, maar ook simpelweg voor een tijdelijk stadspark. Het intrigerende van het vliegende grastapijt is dat het bewezen heeft het gedrag van mensen ingrijpend te kunnen beïnvloeden. Daarbij geldt: hoe meer non-descript de locatie waar het wordt neer gelegd, hoe groter het effect.

Het intrigerende van het vliegende grastapijt is dat het bewezen heeft het gedrag van mensen ingrijpend te kunnen beïnvloeden.

Olof Koekebakker

Commissie

Middenin een grijze stad picknicken in een groene oase? Dat kan met The Flying Grass Carpet. Verschillende stukken kunstgras zijn samengevoegd en vormen het tapijt. Door het tapijt uit te rollen ondergaat elke openbare ruimte een grote transformatie. En ook het gedrag van mensen verandert ingrijpend door de groene bodem.

Studio Hunk Design
Ontwerper Nadine Roos, Bart Cardinaal & Eddy Kaijser
Website www.flyinggrasscarpet.org