DDA 2016 Internationale Jury

October 17 2016

Op vrijdag 21 oktober vergadert de internationale jury van Dutch Design Awards en bepalen zij wie per categorie de winnaars van 2016 worden. Ook kiezen ze uit alle winnaars de winnaar van de Future Award, de grote prijs voor het meest veelbelovende ontwerp van de toekomst.

De internationale jury bestaat uit design experts vanuit verschillende disciplines en nationaliteiten. Dit jaar bestaat de jury uit Alice Rawsthorn (VK, design curator en criticus, voor o.a. New York Times), Ravi Naidoo (ZA, directeur Design Indaba) and Rosa Bertoli (VK, design editor Wallpaper). De voorzitters van de categorie├źn, Joost Alferink (Product, Fashion), Richard van der Laken (Communication, Service & Systems), Eline Strijkers (Habitat, Design Research) en Saskia van Stein (Young Designer) maken de jury compleet. De achtkoppige, onafhankelijke jury wordt dit jaar voorgezeten door Giovanni Colauto, CEO van luxe warenhuis De Bijenkorf.

De winnaars worden op zaterdag 29 oktober bekend gemaakt tijdens de Awards Show, in de Effenaar te Eindhoven. De tickets voor de Show zijn nog te koop.

Het publiek kan ook een winnaar bepalen: tot en met zaterdag 29 oktober kan online en in de tentoonstelling gestemd worden voor de Public Award. Van 22 tot en met 30 oktober is de tentoonstelling te zien in het Veemgebouw, samen met diverse andere exposities die onderdeel uitmaken van Dutch Design Week. Tickets voor Dutch Design Week kun je hier bestellen.