Wedstrijd Dutch Design Awards 2016 is open

February 15 2016

22 Feb
-
1 Apr
2016

Van 22 februari tot 1 april kunnen Nederlandse ontwerpers zich aanmelden voor deelname aan de 14de Dutch Design Awards. Heb jij het afgelopen jaar werk gemaakt dat vernieuwend is of impact genereert, en durf je je te meten met de beste ontwerpers van Nederland? Dan ben je slechts een paar stappen verwijderd van een Dutch Design Award.

CATEGORIEËN

Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont elk jaar het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. In 2016 worden prijzen toegekend in de categorieën Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research en Service & Systems. De inschrijfperiode loopt van 22 februari tot en met 1 april. Jonge ontwerpers kunnen zich tot en met 15 april aanmelden voor de Young Designer Award, opdrachtgevers dingen mee naar de Best Client Award. Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de Future Award. Tevens zal de Frame Public Award worden uitgereikt dit jaar.

SELECTIE EN JURERING

De selectiecommissies van DDA bestaan uit onafhankelijke designexperts, die scouten en inzendingen beoordelen aan de hand van vijf criteria: esthetiek, impact, innovatie, productiewijze en samenwerking. In juni worden de finalisten bekendgemaakt. Een internationale jury wijst in oktober de winnaars aan. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

AANMELDEN EN MEER INFO

Ontwerpers die willen meedingen naar een Dutch Design Award, kunnen zich van maandag 22 februari tot en met vrijdag 1 april 2016 aanmelden via de website van DDA. Meer informatie over de selectiecommissies, categorieën, beoordelingscriteria, en de winnaars van voorgaande edities is te vinden via www.dutchdesignawards.nl/wedstrijd.