DDA2015: aanmeldingen geopend

February 23 2015

23 Feb
-
7 Apr
2015

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse ontwerpers zich aanmelden voor deelname aan de 13de Dutch Design Awards. Dit jaar worden in totaal elf prijzen uitgereikt, verdeeld over verschillende designdisciplines. In juni maakt de organisatie de finalisten bekend; de jaarlijkse prijsuitreiking vindt plaats in oktober tijdens Dutch Design Week.

CATEGORIEËN

Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont elk jaar het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. In 2015 worden prijzen toegekend in de categorieën Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research en Service & Systems. Jonge ontwerpers kunnen zich aanmelden voor de Young Designer Award, opdrachtgevers dingen mee naar de Best Client Award. Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de Future Award. Ook de tweejaarlijkse BNO Piet Zwart Prijs en de Frame Public Award worden dit jaar uitgereikt.

SELECTIE EN JURERING

De selectiecommissies van DDA bestaan uit onafhankelijke designexperts, die scouten en inzendingen beoordelen aan de hand van vijf criteria: esthetiek, impact, innovatie, productiewijze en samenwerking. In juni worden de finalisten bekendgemaakt. Een internationale jury wijst in oktober de winnaars aan. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Persbericht Nederlands dda15_open_voor_aanmeldingen.docx
Persbericht Engels dda15_open_for_submissions.docx

AANMELDEN EN MEER INFO

Ontwerpers die willen meedingen naar een Dutch Design Award, kunnen zich tot en met dinsdag 7 april 2015 aanmelden via de website van DDA. Daar is ook meer te lezen over selectiecommissies, categorieën, beoordelingscriteria, en de winnaars van voorgaande edities: www.dutchdesignawards.nl

DUTCH DESIGN AWARDS

Dutch Design Awards zijn prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking met overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen een platform voor Nederlands design in de volle breedte.

www.dutchdesignawards.nl @designawards / #DDA15 facebook.com/dutchdesignawards