De Ceuvel wint Frame Public Award

October 25 2014
photo: Martijn van Wijk
photo: Martijn van Wijk

Dit jaar heeft het publiek gekozen voor De Ceuvel als winnaar van de Frame Public Award. De Ceuvel is genomineerd in de categorie Habitat. Met het merendeel van de stemmen werd dit op zaterdag 25 oktober bekend gemaakt. Tijdens de DDA tentoonstelling, onderdeel van Dutch Design Week, kon men in het Voting Point stemmen op zijn/haar favoriete finalist van 2014. Ook kon online gestemd worden.

WINNAAR

Broedplaats De Ceuvel blaast een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord nieuw leven in. De vervuilde grond op het terrein wordt gezuiverd door de aanleg van een tuin. Daarin zijn oude woonboten geplaatst, die ieder naar eigen wens heeft opgeknapt. Inmiddels zijn er verschillende creatieve bureau’s gevestigd en is het een populaire ontmoetingsplaats. Het project won op zaterdag 25 oktober de Frame Public Award tijdens de feestelijke uitreiking.

SELECTIECOMMISSIE

De selectiecommissie zei over dit project het volgende: De Ceuvel wekt de indruk van een utopie die daadwerkelijk verwezenlijkt is. Betaalbare accommodaties en huisvesting reinigen niet alleen het terrein, maar leggen ook een stevig fundament in de vorm van een betrokken gemeenschap. Sterk aan het project is dat het vanuit een gemeenschap is ontstaan én ontwikkeld. Er zijn slechts randvoorwaarden geschetst waarbinnen organisaties en partijen een eigen plan kunnen ontplooien.

FRAME PUBLIC AWARD

Samen met toonaangevend design-en interieur magazine Frame Publishers organiseert Dutch Design Awards (DDA) de Frame Public Award. De uitgever van het designmagazine verbindt niet alleen zijn naam aan de jaarlijkse publieksprijs van DDA, maar organiseerde ook het programma Ninety Minutes of Frame. Beide partijen willen met de samenwerking het werk van de finalisten beter en meer inhoudelijk onder de aandacht brengen.