06.02.2020

Designbeurs OBJECT Rotterdam, jaarlijks georganiseerd en gecureerd door initiatiefnemer Anne van der Zwaag, gaat morgen van start. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari kun je in het oude HAKA gebouw in Rotterdam onder meer het werk zien van voormalige DDA’ers Lex Pott, Vij5 en Margriet Foolen.

1

Lex Pott
Lex Pott presenteert zijn nieuwe project The Twist Candles. Voor dit project maakte hij een kaars waarvan zowel de basis als de kaars uit een enkele materiaalvorm bestaat. Een zogenoemde dubbelzijdige kaars. Lex was het afgelopen jaar met zijn werk ‘Poplars’ (in samenwerking met Weltevree) genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Product.

Vij5
Ook ontwerplabel Vij5 is te zien op OBJECT Rotterdam. Het label, gevormd door ontwerp duo Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst, heeft een jaarlijks groeiende collectie interieurproducten voortkomend uit samenwerkingen met verschillende ontwerpers. In 2009 won Vij5 een Dutch Design Award in de categorie ‘Best Consumer Product’ voor de FlexVase

Margriet Foolen Product Design
Margriet Foolen laat zich voor haar eigen Studio Divers inspireren door de natuur. Ze experimenteert graag met verschillende materialen. Op OBJECT zal ze, naast haar andere ontwerpen, een nieuw project presenteren waarin ze werkt met gekleurd glas. In 2008 was Studio Divers met het project Slow Cooker genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie ‘Best Consumer Product’.

OBJECT Rotterdam is dit keer voor het laatst in het HAKA-gebouw in Rotterdam, want het industriële pand krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Ben je benieuwd naar het volledige programma van 2020? Kijk dan hier.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!