Over de organisatie

Design maakt de wereld slimmer, innovatiever, mooier en menselijker. Die impact willen we erkennen en vieren.

Al ruim twintig jaar viert en prijst Dutch Design Awards (DDA) elk jaar het beste, interessantste, meest vernieuwende ontwerp en biedt het ontwerpers een podium om hun werk tentoon te stellen en matchmaking aan te zetten. 

Zowel het ontwerpveld als DDA zijn constant in ontwikkeling. Daarom kiezen we in 2024 voor een jaar van reflectie. In dit ‘verbindingsjaar’ besteden we aandacht aan de rijke historie van DDA, waarbij we focussen op jonge ontwerpers van toen en nu. We werken samen met tien ontwerpers die eerder winnaar of genomineerd waren in de categorie Young Designers.

De aanleiding voor DDA om dit jaar te vernieuwen is een combinatie van ontwikkelingen binnen de ontwerpsector, de wereld en vragen vanuit zowel ontwerpers als onszelf als organisatoren van de awards. In 2024 maken we daarom ruimte voor reflectie. We gaan in gesprek met het ontwerpveld, partners, critici en andere partijen uit of rond het veld over DDA.

1
2

Activiteiten

 • Geschiedenis

  Dutch Design Awards (DDA) zag in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht onder de vlag “Nederlandse Designprijzen”. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Award Show en een overzichtstentoonstelling toont en beloont DDA het beste op het gebied van Nederlands ontwerp en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt een van de hoogtepunten van Dutch Design Week, dat een week lang het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp tentoonstelt.

  Wedstrijdinformatie DDA23

 • Heden

  In dit ‘verbindingsjaar’ besteden we aandacht aan de rijke historie van DDA, waarbij we focussen op jonge ontwerpers van toen en nu. We werken samen met tien ontwerpers die eerder winnaar of genomineerd waren in de categorie Young Designers. Deze groep bevragen we over hun proces van de afgelopen jaren, waar ze nu staan, hoe ze hier gekomen zijn en hoe zij vormgeven aan de toekomst. Daarnaast vragen wij hen om ieder één jonge ontwerper te introduceren.

  Naast online aanwezigheid in verschillende vormen, presenteren we in totaal 20 Young Designers van toen en nu in een expositie tijdens Dutch Design Week 2024. 

  Deelnemers DDA24

Team

Martijn Paulen
Strategisch directeur DDF / bestuurder
Marije Grund
Senior Projectleider
Danielle Linders
Head of communications a.i.
Esteban Gomez Rosselli
Social Media Marketeer
Maxi Meissner
PR Manager
Sander Akkermans
Digital Marketing Manager
Ruud Scheerens
CRM & Platform Manager
Janne Spork
Content Editor
Romée Beernink
Project- en Realisatie Manager

Contact

 • Telefoon

  +31(0)40 296 1150

 • Email

 • Bezoekadres

  Dutch Design Foundation
  Dutch Design Awards

  Torenallee 22-08
  5617 BD Eindhoven
  The Netherlands

  Google Maps

 • Postadres

  Dutch Design Foundation
  Dutch Design Awards

  Postbus 8043
  5601 KA Eindhoven

Pers

 • Telefoon

  +31(0)40 296 1150

 • Email

 • Info

  Dutch Design Awards publiceert regelmatig persberichten en stelt beeldmateriaal beschikbaar, te vinden in de perssectie. Stuur een mail onder vermelding van naam, functie en bedrijf/media om toegevoegd te worden aan de perslijst.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!