Over de organisatie

1
2

Design maakt de wereld slimmer, innovatiever, mooier en menselijker. Die impact willen we erkennen en vieren.

Dutch Design Awards (DDA) is al jaren toonaangevend in de duiding van excellent Nederlands ontwerp. DDA blikt niet alleen vooruit, maar ook terug: naar onze ontwerptradities en de grote impact die de Nederlands ontwerpmentaliteit in de wereld heeft. Dutch design is inmiddels een wereldwijd begrip en misschien zelfs ook een stijlfiguur. Ons doel als organisatie is breder dan het beste design belonen: we willen dat het gesprek over Nederlands ontwerp gaande blijft. Met veel openheid en nieuwsgierigheid faciliteren we daarom uitwisseling tussen ontwerpers en curatoren, publiek en professionals. Om zo de wezenlijke impact van design op de samenleving te blijven benadrukken en bij te dragen aan de ontwikkeling van het vak. Dutch Design Awards zag in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Award Show en een overzichtstentoonstelling toont en beloont DDA het beste op het gebied van Nederlands ontwerp en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt een van de hoogtepunten van Dutch Design Week, dat jaarlijks ruim 350.000 bezoekers trekt.

3
4
5

Activiteiten

 • Wedstrijd

  Ieder jaar wordt ontwerpend Nederland gevraagd hun beste werk in te sturen voor een Dutch Design Award. Vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar.

 • Award Show

  Het beste uit het Nederlandse ontwerpveld van het afgelopen jaar wordt met een afwisselend programma gevierd tijdens de Award Show. Hier worden de winnaars van Dutch Design Awards in de categorieën Product, Fashion, Communication, Habitat, Design Research, Data & Interaction, Young Designer en Best Commissioning bekend gemaakt.

 • Tentoonstelling

  Het werk van alle winnaars en genomineerden is tijdens Dutch Design Week (DDW) te zien in een negendaagse overzichtstentoonstelling. Die vertelt het verhaal achter de ontwerpen, plaatst de werken in hun sociaal-maatschappelijke context en maakt zo de impact en betekenis van de ontwerpen duidelijk. Bezoekers kunnen hier stemmen op hun favoriete ontwerp; het ontwerp met de meeste stemmen wordt aan het eind van DDW beloond met de Public Award.

Team

Martijn Paulen
Strategisch directeur DDF / bestuurder
Marije Grund
Senior Projectleider
Danielle Linders
Head of communications a.i.
Esteban Gomez Rosselli
Social Media Marketeer
Maxi Meissner
PR Manager
Sander Akkermans
Digital Marketing Manager
Ruud Scheerens
CRM & Platform Manager
Janne Spork
Content Editor
Romée Beernink
Project- en Realisatie Manager

Contact

 • Telefoon

  +31(0)40 296 1150

 • Email

 • Bezoekadres

  Dutch Design Foundation
  Dutch Design Awards

  Torenallee 22-08
  5617 BD Eindhoven
  The Netherlands

  Google Maps

 • Postadres

  Dutch Design Foundation
  Dutch Design Awards

  Postbus 8043
  5601 KA Eindhoven

  KvK-nummer: 50422944
  BTW-nummer: NL822746396B01

Pers

 • Telefoon

  +31(0)40 296 1150

 • Email

 • Info

  Dutch Design Awards publiceert regelmatig persberichten en stelt beeldmateriaal beschikbaar, te vinden in de perssectie. Stuur een mail onder vermelding van naam, functie en bedrijf/media om toegevoegd te worden aan de perslijst.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!