Nieuwe en vertrouwde partnerships maken het dit jaar mogelijk om naast de awards in de acht vakcategorieën maar liefst vier extra prijzen uit te reiken. Catawiki, EY, Keep an Eye Foundation en MINI verbinden als partners hun naam aan Dutch Design Awards en staan garant voor een bijzondere extra prijs.

DDA x Catawiki

Dit jaar wordt voor het eerst de DDA x Catawiki Award uitgereikt aan een van de 24 genomineerden. Naast een geldprijs en professionele fotoshoot wordt de winnaar uitgebreid uitgelicht op de Catawiki marktplaats.

Catawiki is de toonaangevende online veilingmarktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Elke week worden er meer dan 75.000 objecten ter veiling aangeboden aan een wereldwijd online publiek. Ontwerpers kunnen via Catawiki hun ontwerpen veilen, variërend van een prototype tot hele collecties. Door samen te werken met Dutch Design Week, hopen beide organisaties de band tussen koper en verkoper, ontwerper en verzamelaar te versterken, online en offline. 

DDA x EY

De DDA x EY Award bestaat uit een coachingstraject op basis van de diensten van EY, van het samen maken van een business plan tot financieel advies. Na de uitreiking tijdens de DDA Award Night op donderdag 27 oktober stippelt EY samen met de winnaar een traject op maat uit. 

EY heeft als doel een bijdrage te leveren aan een beter werkende wereld. Niet alleen vakmatig, maar ook door maatschappelijke waarde creëren en oog te hebben voor talent en volgende generaties. Vanuit die filosofie omarmt EY de komende jaren meerdere initiatieven in de kunst- en cultuursector, nu ook als partner van Dutch Design Week en Dutch Design Awards.

DDA x Keep an Eye Foundation

Keep an Eye Foundation en Dutch Design Awards geloven dat financiële ondersteuning het verschil kan maken aan het begin van iemands carrière. Sinds 2018 koppelt Keep an Eye daarom een financiële stimulans aan de Young Designer Award van DDA, waarmee we samen jonge ontwerpers serieus op weg kunnen helpen.

Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken.

DDA x MINI

Voor het tweede jaar op rij ontvangt een van de acht DDA winnaars een extra prijs: de DDA x MINI Award. De winnaar mag een jaar lang in een speciale editie van de elektrische MINI rijden. 

MINI en DDW ontmoeten elkaar op het snijvlak van innovatieve, toekomstgerichte mobiliteit, duurzaamheid en design. MINI verzorgt de Design Rides – een shuttleservice om bezoekers te vervoeren tussen de 120 locaties van DDW in Eindhoven – in de vorm van een plug-in hybride MINI Countryman en andere modellen. Daarnaast heeft MINI een expositieruimte waar het zijn visie op design, duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit presenteert.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!