1

Het project

Irene Ha (Gerrit Rietveld Academie, 2020) ziet zichzelf als een multidisciplinair persona, waarbij ze als het merk Baby Reni verschillende identiteiten van de (Zuid-Oost) Aziatische diaspora representeert en generaliserende percepties bevraagt. Haar werk kenmerkt zich door een explosie aan informatie, kleuren en texturen. Met de projecten Jetlegged (2020) en Can I Go Out Already (2022 >) verkent Ha de tegenstrijdigheden van het leven tussen twee culturen en herdefinieert ze wat lokaliteit en authenticiteit voor haar betekenen. Op het internet vond en ontwikkelde ze een community – bestaande uit hobbymoeders, coupeuses, DJ’s, ontwerpers en andere kunstenaars – en bouwde zo een creatief universum waarin ze niet alleen kleding maar ook installaties maakt.

2
3

Vakjury

Irene Ha is een community builder pur sang. Ze gebruikt alles wat ze ziet en brengt dat terug in haar gemeenschap; een safe space waar iedereen mede-eigenaar en medewerker is. Ze bezitten, bouwen en verkopen het merk Baby Reni samen. Dat levert een heel nieuwe vraag op over wat we nodig hebben en hoe we dat maken. Ha constateert dat veel van wat er (al dan niet duurzaam) geproduceerd wordt, helemaal niet gemaakt hoeft te worden en redeneert daarom volledig vanuit de behoefte van de gemeenschap. Ha gebruikt verschillende platforms die met elkaar interacteren en laat een sterke visuele taal zien die zowel raakt als humor verraadt.

— ‘Irene Ha gebruikt alles wat ze ziet en brengt dat terug in haar community; een safe space waar iedereen mede-eigenaar en medewerker is’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!