28.02.2020

Donderdag 20 februari heeft Overtreders W, bij de uitreiking van de Frame Awards in Amsterdam, de juryprijs voor Sustainability in ontvangst mogen nemen voor hun restaurant van de toekomst, Brasserie 2050. De prijs werd uitgereikt in de categorie Societal Awards.

Frame Awards 2020
Bij de feestelijke ceremonie van de Frame Awards kwamen afgelopen donderdag ontwerpers, juryleden, visionaire opdrachtgevers en merken van over heel de wereld bijeen om de jaarlijkse prijzen uit te reiken en in ontvangst te nemen.

Voormalig Dutch Design Awards winnaar Overtreders W mocht in het kader van Sustainability de juryprijs in de categorie Societal Awards in ontvangst nemen voor de Brasserie 2050. Dit restaurant is door Overtreders W ontworpen als voedselschuur van de toekomst en opende voor het eerst zijn deuren op Lowlands in 2018.

1
2

Brasserie 2050
Het concept van het restauraunt? In 2050 heeft de wereld 10 miljard mensen te voeden. Om dat mogelijk te maken moet de hele wereldbevolking duurzamer gaan eten. In Brasserie 2050 eet je daarom  onder andere No Waste brood, salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise en steak tartare van 50% vlees van scharrelkoeien uit Almere en 50% paprika en watermeloen.

Overtreders W won in 2018, in samenwerking met Bureau SLA, een Dutch Design Award in de categorie Habitat voor het pop up People’s Pavilion project dat te zien was op Dutch Design Week.

Benieuwd wie er verder dit jaar een Frame Award in ontvangst heeft mogen nemen? Kijk hier voor een overzicht van alle winnaars.

3

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!