Das Leben am Haverkamp

Portfolio

1

Het project

De vier jonge modeontwerpers Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse vormen samen het collectief Das Leben am Haverkamp. Ze presenteren zich als collectief en hebben daarnaast alle vier hun eigen label. De ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op alter ego’s, transformatie en statussymbolen. In tegenstelling tot het klassieke modesysteem – waar snel opeenvolgende collecties uitkomen op vaststaande modeweken – bepaalt Das Leben am Haverkamp haar eigen kalender en zijn ze constant op zoek naar alternatieve presentatievormen. Niet de verkoopbaarheid van kleding, maar hun artistieke expressie staat voorop, waarmee ze de grenzen van de discipline opzoeken. Das Leben am Haverkamp schuwt nieuwe en onbekende terreinen niet, en dat is terug te zien in hun inventieve performances en presentaties.

2
3
4

Commissie

De commissie ziet in Das Leben am Haverkamp een voorbeeld voor de nieuwe generatie (mode)ontwerpers. Dit collectief ontwerpers ontwikkelt – door hun krachten te bundelen – een heel herkenbaar handschrift. Ze vangen de tijdsgeest en zijn inspirerend in hun professionele ’can do’ houding. Het is precies die drive, professionaliteit en uitbundige houding die zo inspireert. Das Leben am Haverkamp creëert een visueel feest voor het oog, waarin kleur, textuur, liefde voor materialen en het ambacht van couture overtuigend samenkomen met het herdefiniëren van de catwalk. Door de verschillende achtergronden van de ontwerpers weten ze een compleet plaatje te presenteren van modeontwerp, sieraden, performance, fotografie en presentatie.

— De vier jonge modeontwerpers Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse presenteren zich als collectief en hebben daarnaast alle vier hun eigen label

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!