MARTINA HUYNH & JONAS ALTHAUS

CREAM ON CHROME

1

Het project

Martina Huynh en Jonas Althaus (beide in 2018 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven) zijn gespecialiseerd in design research en interactieve installaties. Onder de naam Cream on Chrome werken zij samen vanuit Rotterdam. Met het Basic Income Café (2018) vertaalden zij het complexe idee van een basisinkomen naar een laagdrempelige installatie waarin koffie werd gebruikt om de geldstroom te visualiseren en het gesprek aan te gaan. Met The Environmentalist Stock Exchange (2018) modelleerde Cream on Chrome de mondiale markten naar de principes van ecologie, waarin ze aandeelhouders zagen als zorgdragers. In 4D News (2019) onderzochten zij methodes en formats voor meer complete nieuwsverhalen.

2
3
4

Vakjury

Nauwelijks vier jaar na hun afstuderen komen we het werk van Martina Huynh en Jonas Althaus al jaren overal tegen. De jury is onder de indruk van het bereik en de ontwikkeling van deze jonge ontwerpers. Geëngageerde, kritische denkers, die op een heel fysieke, interactieve manier ontwerpen en zo op de best mogelijke manier entertainen met projecten die steevast gestoeld zijn op design thinking. Het Basic Income Café was mooi ontworpen en met 4D News wist de studio direct duidelijk te maken hoe subjectief nieuws is. Cream on Chrome is interaction design in de strikte zin van het woord, en uitzonderlijk sterk in hun communicatie.

— ‘Martina Huynh en Jonas Althaus zijn indrukwekkend als kritische jonge designers, die heel fysiek en interactief ontwerpen en uitzonderlijk sterk zijn in hun communicatie’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!