Femke Herregraven

Portfolio

Het project

Voor Femke Herregraven is grafisch ontwerp een instrument om onze complexe samenleving en de daarin aanwezige machtsstructuren te onderzoeken. Met de houding van een journalist stelt ze problemen en ongelijkheden aan de kaak.

Commissie

Met de houding van een onderzoek journalist gaat Femke Herregraven met precisie en nieuwsgierigheid te werk. De inhoud en onderwerp keuze van haar werk kenmerkt zich door een maatschappelijk engagement waarbij zij problemen en ongelijkheden op innovatieve wijze aan de kaak stelt. Onze complexe samenleving en de daarin aanwezige machtsstructuren legt ze met het online spel Taxodus bloot. Op een heel effectieve manier spoort Herregraven het publiek aan het spel te spelen en over belastingontduiking na te denken. Haar strategische tools, datavisualisatie en ontwerpen zijn zorgvuldig en gedetailleerd uitgewerkt.

Jury

De internationale jury waardeert onder andere haar aanpak waarin ze haar werk als grafisch ontwerper combineert met de houding van een journalist. De sociale en politieke context waarin zij haar werk plaatst, krijgt bijzondere waardering van de jury.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!