Manon van Hoeckel

Portfolio

1

Het Project

Manon van Hoeckel ontwerpt ontmoetingen. Als sociaal ontwerper ontwikkelt Van Hoeckel tools die vreemden ertoe aanzetten met elkaar in gesprek gaan. Zoals in haar wassalon, die onderdeel uitmaakte van de tentoonstelling ‘Change the System’ in Boijmans Van Beuningen. De wasserette ontregelde, stelde vragen over het doel van het museum en bracht verschillende doelgroepen samen. In ‘Limbo Embassy’ – een reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden – geeft Van Hoeckel vluchtelingen de rol van ambassadeurs en schijnt zo een ander licht op het vluchtelingenvraagstuk. Met haar project ‘Making Money’ onderzoekt ze op welke manier ongedocumenteerde vluchtelingen kunnen of mogen bijdragen aan de samenleving.

2

Commissie

Manon van Hoeckel wordt gemotiveerd door het verdwijnen van het gesprek in de openbare ruimte, in de politiek en tussen verschillende groepen in onze maatschappij. Een thema waar Van Hoeckel designingrepen voor ontwerpt vraagt om een systemische verandering die verder reiken dan productoplossingen. Van Hoeckel laat op volstrekt natuurlijke wijze de veranderkracht van kunst en design zien. In haar social design-projecten stelt zij steeds actuele en relevante vragen, die ze vervolgens oorspronkelijk beantwoordt.

— Van Hoeckel laat in haar social design-projecten op volstrekt natuurlijke wijze de veranderkracht van kunst en design zien.

3
4
5

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!