1

Met een antropologische kijk op de wereld, brengt modelabel Ninamounah sociale structuren, evolutie en de functies van organismen aan het daglicht. Ninamounah beschouwt de mens vanuit zijn essentie: “We are all animals wearing a dress of culture.” In de huidige fast-fashion-industrie richt Ninamounah zich juist op tijdloze creaties waarin seizoenen niet bestaan en craftsmanship wordt gewaarborgd. Met bewustzijn van haar eigen ecologische footprint, gebruikt Ninamounah duurzame, lokale productieprocessen en materialen en vormen worden geworven uit gebruikte kledingstukken of oude banken, waarin geen enkel item hetzelfde is.

2
3

Commissie

Ninamounah is een veelzijdige ontwerper van deze tijd. Een ontwerper met visie die multidisciplinair werkt en mode gebruikt als vehikel voor een maatschappijkritisch geluid. Ze weet relevante thema’s als genderfluïditeit, identiteit en cultuurhistorische opvattingen in het huidige modelandshap in haar werk te verweven. Het hele beeld klopt. Ze mixt historische referenties met deadstock en draagbare, ‘edgy’ stukken. Fraaie styling en fotografie met humor en een goed gevoel voor performativiteit. Het is rauw en geraffineerd. Er wordt vol nieuwsgierigheid gekeken naar de verdere ontwikkeling van haar signatuur.

— Ninamounah is een veelzijdige ontwerper van deze tijd. Ze weet relevante thema’s als genderfluïditeit, identiteit en cultuurhistorische opvattingen in het huidige modelandshap in haar werk te verweven.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!