Amber Jae Slooten

Portfolio

Amber Jae Slooten is modeontwerper en werkt met het lichaam, animatie en digitale modevormgeving. Haar werk bevraagt de manier waarop we in de toekomst kleding zullen passen, aanschaffen en dragen. Ze speelt met de wijze waarop onze digitale identiteit vorm kan krijgen in VR, AR en MR. Doormiddel van algoritmes Door middel van algoritmes onderzoekt ze beeld- en trend analyse van andere labels en creëert vervolgens nieuwe (virtuele) werelden met de uitkomst. Daarnaast werkt ze samen met modemerken, 3D-modellen, animators, editors en sound designers. Slooten studeerde in 2016 af aan het Amsterdam Fashion Institute en is medeoprichter en creatief directeur van The Fabricant, een digitaal modehuis dat visual effects uit de filmindustrie gebruikt om een nieuw toekomstbeeld van identiteit vorm te geven.

Commissie

Slooten beweegt zich een wereld waar nog weinig ontwerpers zich begeven. Ze integreert mode met de technologie van animatie en combineert het reële met het virtuele. Om er vervolgens een geheel nieuwe vormentaal mee te schrijven. De manier waarop Sloten omgaat met technologie is prijzenswaardig; ze gebruikt de data die ze genereert als ontwerpmateriaal en niet als middel. Dat levert een spannende digitale dimensie op in een materiële discipline die modeontwerpen is. Het raakt relevante thema’s rondom onze digitale identiteit, maar haar werk biedt vooral een kijk in de toekomst van technologie en een nieuwe esthetiek die deze voortbrengt. Een discipline die Slooten nu al meer dan begrijpt en beheerst.

— Slooten raakt relevante thema’s rondom onze digitale identiteit, maar haar werk biedt vooral een kijk in de toekomst van technologie en een nieuwe esthetiek die deze voortbrengt.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!