BOB HENDRIKX

Portfolio

De ontwerper

Bob Hendrikx is een uitvinder, architect en biodesigner die ernaar streeft de parasitaire relatie tussen de mensheid en haar omgeving te herstellen door een levende wereld te verkennen. Samenwerken met de natuur en een wereld waarin onze alledaagse voorwerpen tot leven komen zijn belangrijke factoren in zijn werk. Van een levende doodskist die mensen in plantenvoeding verandert tot het laten groeien van een huis. Bob werd door VICE Media verkozen tot mens van het jaar 2020. Het is zijn ambitie de grenzen van de menselijke verbeeldingskracht te verleggen door sciencefiction werkelijkheid te maken en samen te werken met levende organismen.

Vakjury

Bob Hendrikx is een doortastende, praktische ontwerper die heldere, duurzame oplossingen voor de toekomst op een toegankelijke manier presenteert. Zijn portfolio is indrukwekkend te noemen voor een in 2019 afgestudeerde ontwerper; hij laat volwassen, professioneel goed uitgewerkte projecten zien. Bob Hendrikx is een ondernemende ontwerper, die het voor elkaar krijgt alle aspecten van het proces met veel actie power voor elkaar te krijgen, van eerste idee tot research tot ontwikkeling, techniek, productie en marketing. Hij toont visie en samenhang in zijn projecten en weet op een knappe manier het speculatieve met het uitvoerbare te verenigen.

— ‘Bob Hendrikx is een doortastende, praktische ontwerper die heldere, duurzame oplossingen voor de toekomst toegankelijk presenteert en zo het speculatieve met het uitvoerbare weet te verenigen.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!