Katinka Versendaal

Portfolio

1

Het project

Vanuit haar studio The Eatelier onderzoekt Katinka Versendaal ons voedselsysteem en ontwerpt toekomstscenario’s voor de veiligheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van voedsel. In haar eigen woorden: speculatieve gastronomie. Verwacht dus experimentele food-concepten, zoals een op persoonlijke gezondheidsdoelen afgestemde cocktail of een onderzoeksproject als Evolution of the Omnivore, dat zich concentreert op de domeinen klimaat, technologie en farmacie/medisch. Met haar werk wil Versendaal de kloof tussen het gastronomische veld, de academische wereld en voedselproducenten overbruggen. Elk van haar experimenten is een visie op hoe menselijke voedingsgewoontes er in de toekomst uit kunnen zien. Zo wil Katinka Versendaal een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde en vooral smaakvolle toekomst. 

Commissie

Katinka Versendaal onderzoekt vanuit The Eatelier grondig hoe wij ons verhouden tot voedsel en maakt haar speculatieve exploraties van de voedselketen begrijpelijk voor een breed publiek. Ze heeft een opvallend engagement en bereik, met haar nog jonge ontwerppraktijk vol sterk werk. Haar verzorgde esthetiek creëert praatstukken; Versendaal smeedt cultuur, ecologie en technologie tot toegankelijk gepresenteerde installaties, evenementen en ervaringen. Met positieve verhalen doorbreekt ze patronen en maakt die ook nog eens heel appetijtelijk. 

— ‘Katinka Versendaal smeedt in The Eatelier cultuur, ecologie en technologie tot toegankelijke installaties, evenementen en ervaringen en maakt die ook nog eens heel appetijtelijk’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!