Inschrijfformulier

Finalisten en winnaars van Dutch Design Awards behoren tot de top van het Nederlandse ontwerpveld. Behoor jij tot die top?

Proces

English

Welkom bij de inschrijving voor Dutch Design Awards (DDA) 2018. Hieronder lees je wat je moet doen als je wilt meedingen naar één van de Awards.

DDA is de belangrijkste designprijs in het tonen en belonen van Nederlandse vormgeving. Deelname staat open voor Nederlandse ontwerpers, ontwerpbureaus en opdrachtgevers die in Nederland of in het buitenland gevestigd zijn. Opdrachtgevers vullen samen met de opdrachtnemers (Nederlandse ontwerpers) het formulier in, en lichten hierin de mate van designintegratie binnen de organisatie toe. Young Designers worden gevraagd hun portfolio te tonen. Selectiecommissies selecteren op basis van vijf criteria de finalisten. Daarnaast is het een vereiste dat het ontwerp is geproduceerd en/of gerealiseerd en/of gepresenteerd en/of gepubliceerd in de periode van 1 mei 2017 tot 1 mei 2018. Zo werkt het:

 1. Kies een categorie en maak een profiel aan.
 2. Het is mogelijk om verschillende ontwerpen in te zenden. Het is niet mogelijk om hetzelfde ontwerp in meerdere categorieën in te sturen. (alleen hoofdcategorieën)
 3. Per inschrijving betaal je de inschrijfkosten (€75,- excl. BTW). Inschrijving voor de Young Designer Award is gratis, Best Client is €150 (ex BTW).
 4. Een inschrijving is pas officieel rond bij een betaling. Incomplete inschrijvingen worden niet in behandeling genomen.
 5. Na een betaalde inschrijving, ontvang je een officiële bevestiging per email.
 6. Vul het inschrijfformulier volledig in. Je kunt tussentijds opslaan en je inschrijving op een later moment afronden.
 7. Eind mei ontvang je persoonlijk bericht over de uitslag.

Bekijk ook het overzicht van de commissieleden die jouw werk zullen beoordelen en wat de voordelen zijn van deelname.

Ga verder met je inschrijving

Login

Schrijf je in

Kies een van de categorieën voor je inschrijving voor Dutch Design Awards 2018.

 • Product

  Bij industrieel ontwerp of gelimiteerde oplages die het leven verbeteren en vergemakkelijken. Hieronder verstaan we producten voor de consument, de burger en de B2B-markt. Denk daarbij aan producten of objecten voor de werkomgeving, leefomgeving en mobiliteit van mens en/of dier, zoals auto's, boten, fietsen, rolstoelen, rollators, huishoudelijke apparaten, verlichting, meubilair of accessoires.

  Inzenden

 • Communication

  Nieuwe media, of nieuwe toepassingen van bestaande media, die communicatie op originele wijze verbetert en/of verandert. Bijvoorbeeld: infographics, webdesign en websites, interfaces van apparaten, elektronische publicaties, app's, animaties, illustraties, games, campagnes, bewegwijzeringen, tijdschriften, kranten, boeken, letterfonts en geprinte communicatiemiddelen.

  Inzenden

 • Habitat

  Ontwerp en inrichting van de private en openbare ruimte die de kwaliteit van leven ten goede komt. Dit bevat de volgende onderdelen: interieurinrichtingen (cultureel of commercieel), infrastructuren, pleinen, straten, parken, bewegwijzering, straatmeubilair of elementen voor tijdelijke manifestaties.

  Inzenden

 • Fashion

  Mode, waarbij draagbaarheid geen vereiste is. Hieronder vallen onder andere collecties, unieke stukken, performances (online en offline), textiel, wandkleden, schoenen of accessoires.

  Inzenden

 • Design Research

  Scenario's en concepten die gebaseerd zijn op gedegen onderzoek. Hieronder verstaan we onder andere speculatief ontwerp, toegepast onderzoek, materiaalonderzoek en ideeën die een perspectief bieden voor nieuwe producten of oplossingen. De nadruk ligt daarbij op de onderzoeksfase.

  Inzenden

 • Service & Systems

  Diensten en methoden waarbij de vormgever voor meerwaarde zorgt. Deze projecten hebben als doel om de burger of de consument nieuwe inzichten te verschaffen, bewust te maken, te begeleiden of te informeren. Er is hierbij sprake van een tastbaar (offline of online) resultaat.

  Inzenden

 • Young Designer

  Dit is de stimuleringsprijs voor jong talent dat maximaal vijf jaar geleden is afgestudeerd.

  Inzenden

 • Best Client

  De prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun bedrijf of instelling. Hiermee wordt goed opdrachtgeverschap in relatie tot design beloont.

  Inzenden

Reglement & Algemene Voorwaarden

Voor de wedstrijd van Dutch Design Awards geldt het reglement en de Algemene Voorwaarden 2018. Neem beiden door voordat je inschrijft. Door in te schrijven verklaar je akkoord te gaan.