21.10.2021

Dutch Design Awards (DDA) viert jaarlijks het beste van Nederlands ontwerp. Dit jaar maken we tijdens Dutch Design Week (DDW) acht dagen lang elke middag een nieuwe DDA winnaar bekend op DDW TV. En de winnaar in de categorie Product is BYBORRE!

BYBORRE

BYBORRE rekt de grenzen van textielontwikkeling op door makers de creatieve vrijheid te geven hun eigen textiel te creëren. Dankzij directe toegang tot de technologie en mogelijkheden van rondbreimachines via een online editor zijn kleuren, designs, functionaliteiten en texturen zelf te bepalen. Textielcreatie op maat, voor alle makers die zelf de prestaties, esthetiek en impact van hun textiel op onze wereld in de hand willen hebben, in industrieën als mode en kleding, interieur en automotive. De gebruiksvriendelijke ontwerptool BYBORRE Create™ bevat een bibliotheek vol verantwoorde synthetische en natuurlijke garens, breistructuren en productiefaciliteiten. Het platform geeft makers toegang tot een ecosysteem van lokale fabrikanten en leveranciers van materialen.

— ‘BYBORRE Create™ zet een textielrevolutie in gang en stimuleert partijen uit sectoren als mode en automotive om de duurzaamheidslat hoger te leggen.’

Jury

BYBORRE Create™ zet een textielrevolutie in gang en stimuleert partijen uit sectoren als mode en automotive om de duurzaamheidslat hoger te leggen. BYBORRE kiest voor toegankelijkheid en een unieke platformfunctie, waarmee makers letterlijk de tools in handen krijgen om kwalitatief hoogstaand en duurzaam textiel te gebruiken. Een gedurfde zet: met het ontsluiten van breimachines voorkomt BYBORRE deadstock – voorheen een belangrijke grondstof voor zijn eigen, zeer succesvolle collecties. Een innovatieve en impactvolle ontwikkeling, met een enorm groeipotentieel. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid is het platform geschikt voor zowel bedrijfsleven als educatie – en op termijn wellicht zelfs voor consumenten.

Product

Industrieel ontwerp of gelimiteerde oplages die het leven verbeteren en vergemakkelijken. Van producten voor de werk- of leefomgeving, tot mobiliteit van mens of dier, voor de consument of de B2B-markt.

Vakjury: Ingeborg van Lieshout (voorzitter), Lonny van Ryswyck, Kristina Andersen, Cees van Dok en Chris Kabel.

DDA21 op DDW TV

De uitreiking van de Dutch Design Awards dagelijks, in de talkshow DDW TV, gepresenteerd door Brecht van Hulten. DDW TV is van 16 t/m 24 oktober om 19:00 uur te zien op ddw.nl.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!