31.01.2023

Buro Belén ontving de allereerste DDA x Catawiki award tijdens de laatste editie van Dutch Design Awards (DDA). Ze kregen deze speciale partneraward in oktober 2022, bovenop hun nominatie met Sun+ Shadecloth in de categorie Product. Bélen stond, als onderdeel van de DDA x Catawiki partner award recent in de spotlight van een Catawiki design veiling.

Uit alle 24 DDA genomineerden heeft een commissie van Catawiki en DDA Buro Belén geselecteerd. Naast deelname aan de veiling op Catawiki kregen zij ook een financiële stimulans en een professionele fotoshoot.

— "In het verleden waren kunstenaars en ontwerpers afhankelijk van tussenpersonen en traditionele kanalen om hun werk te verkopen. Tegenwoordig hebben ze via Catawiki toegang tot een publiek van miljoenen liefhebbers van design en woninginrichting wereldwijd, terwijl ze profiteren van deskundig advies. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per maand kan Catawiki echt helpen de internationale bekendheid en zichtbaarheid te vergroten en ontwerpers over de hele wereld te ondersteunen, terwijl Design toegankelijker wordt gemaakt." - Frank Engel, Vice President Interiors bij Catawiki

Catawiki veiling

Binnen de samenwerking met Dutch Design Week ondersteunt Catawiki een opkomende ontwerper, door hen de mogelijkheid te bieden hun bedrijf verder te laten groeien en ontwikkelen. Als onderdeel van de prijs maakte het winnende ontwerpbureau onlangs deel uit van Catawiki’s Direct From the Designer veiling, in de categorie Contemporary Design, als de perfecte plek voor jonge en meer ervaren ontwerpers om meer bekendheid te krijgen bij een nieuw internationaal publiek, complementair aan hun kernpubliek.

Buro Belén is een door Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen opgerichte ontwerpstudio uit Amsterdam. Door materiaalonderzoek en toepassingen werken ze samen met ambachtsmensen, creatieven, wetenschappers, instituten en industriële partners. Hun werk laat een diep verlangen naar meer duurzame en betoverende leefomgevingen zien.

— "We streven ernaar om de meest esthetische oplossingen te creëren om mensen te inspireren ethische keuzes te maken, en de samenwerking met Catawiki stelt ons in staat om een impact te maken. We zijn erg trots op deze erkenning, die ons helpt onze visie aan een breder internationaal publiek over te brengen." - Buro Belén

Sun+ Shadecloth

— "Belén laat een spannend proces zien met deze innovatieve materiaalontwikkeling, die volledig duurzaam is en een langere levensduur heeft dan synthetische stoffen. Het werk laat zien hoe hernieuwbare plantaardige grondstoffen kunnen worden gerecycled en heeft schaalbare toepassingen." - Jury Dutch Design Awards

Sun+ Bio Textiles is onderdeel van het lopende, zelf geïnitieerde Sun+ project waarin Buro Belén materiaaltoepassingen onderzoekt en ontwikkelt die vriendelijk zijn voor onze planeet en de mens. Met Sun+ Shadecloth ontwikkelde Belén een innovatieve textieltoepassing op basis van bioplastics om ons lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht. In plaats van alle UV-stralen tegen te houden, laat het textiel de juiste UV-stralen door, zodat het lichaam vitamine D kan aanmaken. 

— "Ons zelf geïnitieerde onderzoek speelt een integrale rol in ons werk en onze voortdurende zoektocht naar nieuwe manieren van kijken, die tijd nodig heeft om te rijpen en zijn plaats te vinden binnen de industrie." - Buro Belén

Catawiki x Dutch Design Foundation

Catawiki, de toonaangevende online marktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten, ondersteunt kunstenaars en ontwerpers wereldwijd en biedt hen een platform voor erkenning, zichtbaarheid en toegang tot een internationaal publiek. De toekenning van deze partner award voor Dutch Design Awards is onderdeel van de samenwerking met Dutch Design Foundation, waarin we krachten hebben gebundeld om de band tussen ontwerpers en hun wereldwijde publiek en markt te versterken, zowel online als offline. 

Catawiki ondersteunt duizenden onafhankelijke makers door hen in staat te stellen hun werk direct te verkopen aan een wereldwijd publiek van miljoenen designliefhebbers. Ontwerpers, schilders, beeldhouwers, fotografen, ambachtslieden, illustratoren en vele anderen profiteren van een uniek platform – een platform dat wereldwijde zichtbaarheid combineert met deskundig advies. Dankzij Catawiki hebben deze ontwerpers hun inkomsten en zichtbaarheid ongekende hoogten zien bereiken, voor sommigen meer dan 100.000 euro aan jaarlijkse inkomsten, terwijl ze bijdragen aan de democratisering van de ontwerpwereld. 

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!