24.03.2020

De wereld om ons heen verandert snel. Dat het coronavirus een grote impact heeft en ook nog gaat hebben, dat is duidelijk. Ook voor de creatieve sector zal de dreun stevig zijn. Wij zijn er aan de andere kant van overtuigd dat creativiteit juist nu van extra groot belang is voor de samenleving, voor het helpen ontwikkelen van nieuw perspectief.

Daarbij realiseren we ons dat er behoefte zal zijn aan goede positionering voor het ontwerpveld: ontwerpkracht is geen luxe die makkelijk ‘wegbezuinigd’ kan worden, maar een essentiële creatieve kwaliteit die we nu harder nodig hebben dan ooit. Wij denken dat erkenning, dat een prijs met aandacht voor de impact van creatief vermogen, kan bijdragen aan die positionering.

Dutch Design Awards zal dit jaar daarom doorgaan. We zullen de processen en doorlooptijden op de situatie aanpassen. Daarnaast willen we eventuele financiële drempels wegnemen voor ontwerpers.

Call for Entries verlengd tot 25 Mei
Call for Entries blijft open tot 25 mei! We begrijpen dat veel ontwerpers en studio’s op dit moment andere prioriteiten hebben en we willen iedereen graag de mogelijkheid geven om mee te doen. Om die reden hebben we besloten de inschrijfperiode met 2 maanden te verlengen.

Geen inschrijfkosten
Het zijn ongebruikelijk zware tijden voor de creatieve sector en het ontwerpveld. Daarom zal DDA dit jaar eenmalig geen inschrijfkosten rekenen. Dit geldt natuurlijk ook voor reeds aangemelde projecten. In beide gevallen zul je voor dit jaar geen factuur ontvangen.

Award Night tijdens Dutch Design Week
Omdat het tot 1 juni niet mogelijk is om evenementen (waaronder de commissiedagen) te laten plaatsvinden, zal de feestelijke Award Night dit jaar plaatsvinden tijdens Dutch Design Week, in plaats van in de zomer. We hopen er in oktober samen een mooie uitreiking van te maken.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Romée Beernink, DDA-productieleider.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!