18.05.2020

Afgelopen zaterdag werd vanuit Nederland een alternatieve versie van het Eurovisie Songfestival gepresenteerd, namelijk Eurovisie Song Celebration. Het oorspronkelijke festival dat in Ahoy Rotterdam georganiseerd zou worden werd dit jaar afgelast vanwege het coronavirus. Nikkie de Jager, wereldberoemd vanwege haar YouTube-account Nikkie Tutorials, droeg een krijtstreep jurk ontworpen door MAISON the FAUX. Zij wonnen in 2018 een Dutch Design Award in de categorie Mode.

In plaats van de grote geplande show in Ahoy Rotterdam, presenteerde Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit de alternatieve versie van het Songfestival dit jaar vanuit een TV studio in Media Park Hilversum. Naast de drie televisiepresentatoren, zorgde Nikkie de Jager voor het online publiek van “Eurovision: Europe Shine a Light”. Diek Pothoven, eerder dit jaar door het festival aangesteld als Head of Fashion, zorgde ervoor dat alle presentatoren in kleding van Nederlands ontwerptalent de bühne opgingen. Voor Nikkie de Jager werd het een outfit van het fictieve modehuis MAISON the FAUX.

MAISON the FAUX is een initiatief van Joris Suk en Tessa de Boer: een creatieve studio die zich presenteert als een groots couturemerk. Zelf noemen zij hun modehuis ‘een liefdevolle reactie op het huidige modesysteem en een dikke knipoog naar een publiek dat zich vrij durft te bewegen door een vaak bekrompen (mode)wereld’.

1
2

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!