25.06.2020

Marjan van Aubel, winnaar van de Publieksprijs 2019, ontwierp een zonnedak voor het Nederlandse paviljoen dat in 2021 tijdens The World Expo in Dubai te zien zal zijn.

The Dutch Biotope
Het Nederlandse paviljoen (The Dutch Biotope) is een circulair klimaatsysteem waar energie, water en voedseloplossingen met elkaar verbonden zijn. Door het glas-in-lood dak, de lichtreflecties en de vele kleuren heeft de Dutch Biotope de uitstraling van een gigantische moderne kerk. De panelen zijn niet alleen modulair maar ook circulair en gemaakt van organische materialen, wat zeldzaam is voor zonnepanelen.

Panelen
De gekleurde panelen zijn licht van gewicht en gemaakt van PET, waardoor ze gemakkelijk te transporteren zijn. Na Expo 2020 Dubai krijgt het dak een tweede leven, dus het is zo ontworpen en ontwikkeld dat het gemakkelijk uit elkaar gehaald en weer gemonteerd kan worden. Het grafische ontwerp is gemaakt met een gekleurd Moiré-effect. Wanneer een bezoeker zich door de ruimte beweegt, ontstaat er een wisselwerking tussen de lijnen en patronen, waardoor er prachtige lichtreflecties in het paviljoen te zien zijn.

Expo 2020 Dubai
Expo 2020 Dubai is een vrij bijzondere editie van de wereldtentoonstelling omdat het de eerste keer zal zijn dat het evenement in de regio plaatsvindt. De expo is uitgesteld tot oktober 2021 (in verband met COVID-19), maar als het eenmaal doorgaat zal het 6 maanden lang open zijn voor het publiek, tot januari 2022.

1
2

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!