NEXT architects

Forum Stair

1

Het project

Next Architects heeft de opdracht gekregen om vijf verdiepingen van een bestaand kantoorgebouw in Beijing, ruimtelijk met elkaar in contact te brengen. Twee grote, cirkelvormige trappen in het hart van het gebouw die in elkaars verlengde liggen, vormen samen een vijftien meter hoog ‘trappenlandschap’. De dubbelhoge ruimte onder de trap kan worden gebruikt voor vergaderingen, waarbij de onderkant van de trap een bijzonder sculpturaal element vormt. De trappen ontwikkelden zich al snel tot de plek voor informele contacten, die nu eenmaal onontbeerlijk zijn voor een creatief werkklimaat.

2

Commissie

Door het opeenstapelen van amfitheaters ontstaat een intrigerende ruimtelijke sculptuur die de verdiepingen zowel logistiek als qua beleving met elkaar verbindt. Zo wordt de trap ook een verblijfszone. Op de begane grond zorgt de contravorm van het amfitheater voor een sterke ruimtelijke decoratie.

— Het trappenlandschap verbindt de verdiepingen zowel logistiek als qua beleving.