i29

Het Caland Lyceum

Het project

Het feit dat hier topsporters worden onderwezen biedt de school een prachtig middel zich te onderscheiden van andere scholen, en daarmee dus een middel tot identificatie. i29 heeft dit kenmerk vertaald in het interieur. Door tafels, banken en displays frisse en heldere kleurbanen in geel, wit, rood, blauw en groen te geven, worden associaties opgeroepen met zich over het veld bewegende sportteams.

Commissie

Het bewijs dat kleinere objecten net zo effectief kunnen zijn, wordt geleverd door i29 met hun serie meubels voor Het Caland Lyceum in Amsterdam. Een stalen onderstel, ronde hoeken en polyester vlakken zijn de vaste ingrediënten, maar de afzonderlijke elementen hebben allemaal een eigen strepenpatroon dat doet denken aan sportshirts en -schoenen en ook aan vlaggen. Heel toepasselijk gezien het belang van sport in het curriculum van de school en het grote aantal buitenlandse leerlingen dat hier studeert. Het totaalbeeld is fris en eigentijds en sluit aan bij de wereld van de gebruikers.

Jury

Een sterk ontwerp, ontstaan door de duidelijke keuze van de ontwerpers. De krachtige en transparante wijze waarop het concept is doorgevoerd creëert een uitstraling die aansluit op de doelgroep. Daarbij is de inzending een goed voorbeeld hoe, met een beperkt budget, een goed ontwerp grote meerwaarde kan creëren.

— Het totaalbeeld is fris en eigentijds en sluit aan bij de wereld van de gebruikers.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!