Studio INA-MATT

Hotel The Exchange, Stock and Options! “sleeping, eating and shopping in fashion”

1

Het project

Project Hotel The Exchange, Stock en Options! is een hotel with rooms dressed like models, een restaurant met Breakfast all Day (Stock) en een Contemporary department store (Options!). Voor deze transformatie is samengewerkt met studenten van het Amsterdam Fashion Institute.

2
3

Commissie

Het hotel breekt met de interieurtradities. Door de samenwerking met modestudenten wordt een geheel nieuwe visie op interieur vormgeving gegeven. Het interdisciplinair denken het project sterk. Er kan een nieuw soort houding van de ontwerper uit worden afgeleid: de regisserende ontwerper. Ontwerpers Ina Meijer en Matthijs van Cruijsen laten buitengewoon veel ruimte voor het experiment. Ze zetten de lijnen uit, waarbinnen veel vrijheid door de studenten genomen kan worden. Het project is lokaal gezien relevant, aangezien het bijdraagt aan een positieve beleving van de omgeving (Damrak).

— Waar de kakofonie aan reclame-uitingen aan de buitenzijde is verwijderd ten faveure van het stadsbeeld, is deze in de inrichting dubbel en dwars teruggebracht.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!