Iris van Wees

Portfolio

Het project

Iris van Wees presenteert digitale mode als een creatief en commercieel alternatief voor het huidige modesysteem. De wisselwerking tussen virtueel en fysiek staat in haar werk centraal. In de speciaal ontwikkelde Iris-van-Wees-app vindt de gebruiker digitaal ontworpen looks, een 3D te beleven outfit en zijn fysieke shirts en truien te activeren die, in een digitale omgeving als social media, met de drager meebewegen. Zij borduurt daarmee voort op de inmiddels bekende face filters en gebruikt augmented reality nu juist om de verbinding met de fysieke wereld te maken. Daarmee creëert ze een nieuw soort modebeleving, die toegankelijk is voor een groot publiek. 

1

Commissie

Als 3D virtual designer behoort Iris van Wees in Nederland tot de voorhoede van de digitale transformatie van de mode-industrie. Haar manier interacteert met mode, refereert aan bekende frames en filters uit de digitale wereld en toont een enorm potentieel. De DIY-feel spreekt tot de verbeelding en prikkelt om na te denken welke toepassingen nog meer mogelijk zijn. Het is energiek en toepasbaar, het is glitch, het is street, het is binair en het heeft iets retro’s, en daarin ligt de kracht van Iris van Wees: het is niet in een hokje te vatten en past daarmee precies in de tijdsgeest.

— ‘Energiek, toepasbaar, glitch, street, binair. Dit is de kracht van Iris van Wees: het is niet in een hokje te vatten en past daarmee precies in de tijdsgeest.’

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!