Anne Holtrop en Anouk Vogel

Temporary Museum (Lake)

Het project

Voor kunstmanifestatie ‘Schone Schijn’ is het tijdelijke museum in een weiland ontworpen. De vloeiende vorm was gematerialiseerd in populieren triplex. De dikte van de vloer, de wanden en het dak kon tot een minimum beperkt worden, waardoor de lijn tussen volume, exterieur en interieur flinterdun is (RdjK, Dutch Design Jaarboek, 2011).

Commissie

On-Nederlands ontwerp door de intuïtieve lijnen waaruit het is opgebouwd. Door de tijdelijkheid van het bouwwerk kon het materiaalgebruik tot een minimum beperkt worden. Hierdoor is de lijn tussen exterieur, volume en interieur flinterdun, terwijl het ontwerp zich op al deze vlakken bijzonder manifesteert.

— Holtrop maakt ruimtes die openstaan voor meerdere interpretaties (RdjK, Dutch Design Jaarboek, 2011).