Studio ID Eddy en HUNC

The Flying Grass Carpet

Het project

Waar The Flying Grass Carpet hij ook wordt geplaatst zal de openbare ruimte een enorme transformatie ondergaan; dat is de originaliteit en de kracht van het ontwerp. Het kan voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt: voor speciale activiteiten, voor een wedstrijd of een performance, maar ook simpelweg voor een tijdelijk stadspark. Het intrigerende van het vliegende grastapijt is dat het bewezen heeft het gedrag van mensen ingrijpend te kunnen beïnvloeden. Daarbij geldt: hoe meer non-descript de locatie waar het wordt neer gelegd, hoe groter het effect.

Commissie

Middenin een grijze stad picknicken in een groene oase? Dat kan met The Flying Grass Carpet. Verschillende stukken kunstgras zijn samengevoegd en vormen het tapijt. Door het tapijt uit te rollen ondergaat elke openbare ruimte een grote transformatie. En ook het gedrag van mensen verandert ingrijpend door de groene bodem.

— Het intrigerende van het vliegende grastapijt is dat het bewezen heeft het gedrag van mensen ingrijpend te kunnen beïnvloeden.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!