Studio Roelof Mulder & Bureau Ira Koers

Universiteitsbibliotheek Amsterdam

Het project

Aan interieurarchitect Ira Koers en beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Roelof Mulder werd gevraagd een ‘tijdelijk’ interieur te ontwerpen voor de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. De opgave had betrekking op 2500 vierkante meter voor studiezalen, 235 extra werkplekken, een kantine, een informatiecentrum en een zaal voor het nieuwe geautomatiseerde uitgiftesysteem. Naast ruimten die door de ontwerpers worden aangeduid als ‘een witte bladzijde uit een boek’, waar het aan de studenten zelf wordt overgelaten het beeld in te vullen, zijn er ruimten die worden gekenmerkt door een sfeer van huiselijkheid.

Commissie

Het concept resulteert in een ‘familie’ van geïntegreerde elementen die aan elkaar verwant zijn, maar die elk voor zich ook een eigen identiteit hebben. Het resultaat wordt gekenmerkt door helderheid, kleurrijkdom, humor en een sterke grafische kwaliteit.

— Het concept resulteert in een ‘familie’ van geïntegreerde elementen die tegelijkertijd gerelateerd aan elkaar zijn en een eigen identiteit hebben.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!