31.12.2019

2019 was een bijzonder jaar. We lanceerden een nieuwe huisstijl en website, maakten uit de 24 bijzonder getalenteerde genomineerden 8 winnaars bekend, en lanceerden nieuwe content zoals de jury columns en winnaarsportretten.

De winnaars van 2019 gaven vorm en inhoud aan de filosofie ‘minder, maar beter’. Opsmuk en poeha laten zij voor wat het is; zij kenmerken zich door een pure werkwijze. Ze onderzoeken systemen en ontwikkelen naast een nieuwe ontwerpesthetiek ook hun eigen tools. Ben je benieuwd naar het volledige juryrapport? In deze video vertelt DDA projectleider Frederiek Dijkstra je er alles over.

De acht commissievoorzitters en juryleden van Dutch Design Awards (DDA) zijn allen expert binnen hun werkveld. Naast kennis over het vak, hebben ze stuk voor stuk een flinke dosis passie voor Nederlands ontwerp. Dit jaar schreven ze alle acht speciaal voor DDA een jury column waarin ze een kijkje gaven in het brede ontwerpveld en de DDA categorieën die zij vertegenwoordigen en jureren. Hier vind je ze nog eens allemaal onder elkaar.

Frederiek Dijkstra, Projectleider DDA, blikt terug op een jaar van groei. “We startten het jaar met de nieuwe huisstijl, die we gedurende het jaar hebben doorontwikkeld naar de uitreiking en de gelaagde expo tijdens Dutch Design Week (DDW). Een jaar met een sterke vertegenwoordiging uit de breedte van het designveld; te zien in onze commissies en juryleden, maar zeker ook in de winnaars en de genomineerden. Ik kijk uit naar wat DDA20 gaat brengen!”

Bedankt voor 2019 en houd de kanalen van DDA in de gaten, want vanaf februari starten we met de open call voor DDA20!

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!