25.08.2020

Chloé Rutzerveld is dit jaar opgenomen in de Food100 onder 30 jaar. De food designer werd in 2017 genomineerd voor de Service & Systems award met haar project Strooop!

Food100 is een jaarlijkse ranglijst van gevestigde leiders en aanstormend talent in de foodwereld. Met de twee lijsten, één van 50 food innovators onder de 30 en één van 50 food experts boven de 30, creëren de initiatiefnemers een netwerk dat samen echt het verschil kan maken. Obesitas, biodiversiteit en voedselgeletterdheid zijn slechts enkele van de uitdagingen die Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration hopen aan te pakken. Door innovatie te verbinden met invloed wil het netwerk betekenisvolle veranderingen in de sector teweegbrengen.

Chloé is zonder twijfel een food innovator. Haar project Strooop! ging over voedselverspilling van groenten, wat ze verwerkte tot stroopwafels. Voor Edible Growth, haar afstudeerproject aan de Technische Universiteit Eindhoven, onderzocht ze de mogelijkheden van 3D-printen in voedselproductie. Naast haar innovatieve en speculatieve voedselconcepten is Chloé een aanjager van verandering in de industrie. Door middel van boeken, tentoonstellingen en lezingen laat ze haar groeiende publiek anders denken over de dingen die we elke dag eten.

1

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!