16.10.2020

Dutch Design Week (DDW) gaat bijna beginnen en dat is tevens het startschot voor de bekendmakingen van de winnaars van Dutch Design Awards 2020 op DDW TV. Acht dagen lang, maken we tijdens ‘DDA Award Show Live’ elke middag om 16:00u de winnaar van een categorie bekend. Zo vieren we samen het beste van Nederlands ontwerp.

Deze middagen worden gehost door niemand minder dan Isolde Hallensleben en geven ons de kans om dieper in te gaan op de drie genomineerden per categorie. Van 17 t/m 24 oktober kun je de DDA Award Show Live om 16:00 bekijken op ddw.nl. Zie voor de volledige programmering van de award shows hier

The Making Of DDA20 Awards

Dit jaar zijn de awards en visuele identiteit ontworpen door George & Harrison. Voor de visuele identiteit hebben zij een heldere beeldtaal ontworpen die de onafhankelijke en inhoud gedreven positie van DDA omarmt en ruimte biedt aan de bijzondere ontwerpen die jaarlijks worden bekroond. No-nonsense, monumentaal en een vleugje magie. ‘Dat zijn de uitgangspunten die we bij het ontwerpproces van de awards steeds in ons achterhoofd hebben gehouden. Het was een oefening in focus en beheersing,’’ aldus co-founder en creative director Martijn Maas. S.T.R.S heeft de productie van de awards uitgevoerd. Deze partij was bereid om te experimenteren met verschillende materialen en kleuren om tot het juiste eindresultaat te komen. ‘We hopen vooral dat de award met trots een plekje vindt in het huis of de studio van de ontwerper(s) en als stille herinnering dient aan het bekroonde vakwerk’.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!