17.01.2020

Van 14 tot en met 19 januari staat modehoofdstad Parijs in het teken van de Paris Men’s Fashion Week. In de Franse hoofdstad worden ook de nieuwste collecties van Nederlandse modeontwerpers getoond, waaronder het werk van ontwerp duo Schepers Bosman en ontwerper Sander Lak (Sies Marjan).

Schepers Bosman, bestaande uit ontwerpers Sanne Schepers en Anne Bosman, heeft in de loop der jaren een sterke gemeenschap van muzikanten en bands om zich heen verzameld wat je terugziet in de ontwerpen. Voor de collectie voor Autumn/Winter 2020 heeft dit geresulteerd in een collectie gebaseerd op werkkleding, maar dan met showesthetiek. Ieder kledingstuk uit de collectie is direct gelinkt aan een muzikant of band en het kernconcept is dan ook stagewear. Bosman was in 2016, als onderdeel van het modelabel Futura, genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Fashion.

1
2

Voor de collectie is Schepers Bosman een samenwerking aan gegaan met Hacked By_. Hacked By_ is een samenwerking/project tussen de Nederlandse modeontwerpers Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe. Hacked by_ staat bekend om de eigentijdse collecties met gebruik van restmaterialen uit de mode-industrie. De collectie bestaat uit jumpsuits, ongevoerde pakken, workwear jassen, bandshirts, raw-cut overhemden, oversized patched jeans, kimono vesten, vierkante sweats en stropdassen.

Daarnaast is ook Sander Lak met zijn label Sies Marjan aanwezig in Parijs. Parijs toonde het modemerk de nieuwe collectie in een casual presentatie in het atelier van Sander. In de nieuwe collectie kwam met name het gebruik van zijde en breisels veel terug. Sander werd in 2017 genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Fashion.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!