14.11.2019

Dutch Design Awards (DDA) cureert elke drie maanden een nieuwe expositie die wordt getoond in de hotelgalerie van Inntel Hotels Art Eindhoven. Hierdoor kunnen (voormalige) winnaars en genomineerden hun ontwerpen presenteren aan een divers en internationaal publiek. Na eerdere edities in samenwerking met Royal Delft en Petra Janssen van Social Label is het deze keer de beurt aan Lex Pott X Weltevree, Gispen en Simone Post om hun werk te tonen. Hieronder alvast een impressie van wat je kunt verwachten.

Lex Pott X Weltevree | Poplars
Genomineerde categorie Product 2019
Een van de DDA projecten die vanaf nu te zien is in de hotelgalerie is Poplars, een project van Lex Pott in samenwerking met Weltevree. Poplars is een eigentijdse herinterpretatie van een iconisch Nederlands erfgoedproduct: De houten klomp. Het ontwerp komt van de hand van Lex en Weltevree is het label waarbinnen dit product is ontwikkeld tot een comfortabel model. Iedere klomp wordt door Krajenbrink Klompenfabriek op traditionele wijze vervaardigd uit één blok populierenhout afkomstig uit lokale bossen.

Gispen | Gispen Sett CE
Winnaar categorie Product 2019
Gispen toont met de Gispen Sett CE, ontworpen door Peter van de Water, het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling in de circulaire industrie. Het resultaat is een tijdloze designbank gemaakt van 95 procent gerecycled materiaal. Dit materiaal is tot stand gekomen door een samenwerking met TU Delft en Searious Business. Het innovatieve aspect van dit ontwerp zit voornamelijk in de duurzame werkwijze en de circulaire recycling opties van het product. Alle materialen van de bank zijn te scheiden en elk onderdeel is dankzij innovatieve technieken te verwerken is tot een nieuw product. Om plastic verspilling tegen te gaan, heeft Gispen haar eigen plastic afval gebruikt in de productie ervan.

Simone Post | Portfolio
Winnaar Keep an Eye Young Designer Grant 2019
Simone Post staat bekend om haar sterke visie en positie binnen het ontwerpveld. In haar projecten staat het verrassend en esthetisch hergebruiken van materialen centraal. Een van haar werken die je in de tentoonstelling kunt zien is het inspiratieboek waarmee Simone ECO-oh!, een bedrijf in kunststof recycling, voorzag van een nieuw perspectief op de toekomst van hun materialen. Verder zijn er in de tentoonstelling samples te zien van een project voor Vlisco waarbij onderzoek naar afvaldoeken en misdrukken heeft geresulteerd in de productie van nieuwe carpetten.

De DDA-expositie met Lex Pott X Weltevree, Gispen en Simone Post is tot half januari te bezoeken in de galerie van Inntel Hotels Art Eindhoven!

1

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!