16.04.2024

Dutch Design Awards (DDA) is in ontwikkeling en kiest in 2024 daarom voor een reflectiejaar. De afgelopen jaren werd er veel bevraagd, zowel vanuit het ontwerpveld, als door onszelf.

Voor wie is DDA? Wie bereiken we nu wel en vooral: wie (nog) niet? Wat is de waarde van een prijs en wat wordt er geprezen? Hoe benutten we optimaal de enorme waarde van onze ontwerp community en de partijen waar we mee samenwerken? Ook als Dutch Design Foundation zijn we natuurlijk continu in gesprek over de rol en kracht van ontwerp. De wereld én het ontwerpveld veranderen, dus is het belangrijk en logisch dat DDA en het debat over ontwerp/prijzen mee veranderen.  

DDA24

We nemen dit jaar de tijd en ruimte om dieper te reflecteren op Dutch Design Awards. Dat betekent ook ons proces herontwerpen. We werken samen met mensen uit verschillende doelgroepen en achtergronden aan een nieuwe strategie voor DDA. 

Dit betekent dat er dit jaar geen reguliere editie van DDA plaatsvindt. Maar een jaar reflectie en herontwikkeling betekent niet dat we in 2024 helemaal géén editie hebben. Dit jaar zetten we graag een extra dikke spotlight op Young Designers.

We vertellen je binnenkort graag meer over de verdere invulling van dit jaar!

Wil je op bovenstaande reageren of ideeën met ons delen, neem dan contact op met projectleider Marije Grund.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!