10.01.2020

Tijdens de jaarlijkse ceremonie van de Golden Globes worden de beste prestaties op het gebied van film en tv geëerd met een Golden Globe. Actrice Joey King, bekend van de Netflix hit ‘The Kissing Booth’, verscheen op de rode loper in een ontwerp van voormalig DDA-winnaar Iris van Herpen.

De jurk is afkomstig uit de Hypnosis collectie ’19, een hypnotiserende visualisatie van de natuur en biosfeer waarin lucht, land en oceanen met elkaar zijn verweven. De kleding is geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse kunstenaar Anthony Howe. Hij maakt kinetische sculpturen aangedreven door de wind. Voor het creëren van de optische illusies maakte ze veel gebruik van wit, neutrale tinten, borduurwerk en veren.

1
2

In 2013 won Iris van Herpen met haar Voltage collectie zowel een Dutch Design Award in de categorie ‘Fashion’ als in de categorie ‘Golden Eye’. In deze collectie werd het ongrijpbare karakter van energie gevisualiseerd met daarin een hoofdrol voor elektriciteit. Voor dit project werkte Iris samen met kunstenaar en professor Philip Beesley, architect en professor Neri Oxman en rekenkundig architect Julia Koerner.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!