03.04.2024

In focus: Carlijn Kingma

Nu Dutch Design Awards de toekomst betreedt, blikken we terug op hoe de winnaars van vorig jaar de capaciteit van het designveld voor impact opnieuw vormgeven. We brengen Studio Carlijn Kingma in focus:

Het bevragen van onze financiƫle systemen is relevant en actueel. Het Waterwerk Van Ons Geld brengt in kaart hoe ons monetaire systeem werkt en verduidelijkt voor een breder publiek wat economische standpunten kunnen betekenen voor de samenleving.

Door complexe theorieƫn begrijpelijk te maken door middel van metaforen en architectonische illustraties worden de maatschappelijke debatten rond ons monetaire systeem toegankelijk en begrijpelijk zonder ingewikkelde terminologie. Hierdoor schetst het project mogelijkheden voor hervorming. Het project overbrugt bekende maar onbenaderbare vragen en deconstrueert hoe ze eruit zien met betrekking tot politieke keuzes.

Carlijn Kingma’s ontwerpbenadering en haar samenwerking met Thomas Bollen en Martijn van der Linden, economen, wetenschappers en onderzoeksjournalisten van Follow the Money maken dit tot een krachtig project en een referentie in designonderzoek.

Check ook de projectpagina.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!