30.01.2020

Zaterdag 8 februari presenteert modeontwerper Lisa Konno haar nieuwste korte film BABA in het Compagnietheater in Amsterdam. Jij kan erbij zijn!

Na de eerdere film NOBU is BABA wederom het resultaat van een samenwerking tussen Lisa Konno en theaterschrijver Sarah Blok. Beide korte films zijn onderdeel van een multidisciplinair project waarin mode, film en fotografie worden samengebracht.

BABA is een portret van Ceylan Utlu oftewel baba, een muzikant en immigrant van Turkse afkomst en tevens vader van de in Nederland geboren Serin Utlu. De film gaat over zijn leven als migrant, zijn relatie met dochter Serin en de terugkomende begrippen eenzaamheid en aanpassing. Evenals de film NOBU biedt BABA een bijzondere kijk op het leven van migranten in Nederland. Beide films gaan gepaard met een modecollectie ontworpen door Lisa.

1
2

BABA en NOBU worden zaterdagavond achtereenvolgend getoond onder begeleiding van de live muziek van Ricky Cherim (de man achter Meetsysteem). Hij speelt ter plekke de door hem gecomponeerde nummers voor beide films. Geheel in stijl van het multidisciplinaire project zijn tevens de bijpassende modecollecties van Lisa te zien in het Compagnietheater. Je kunt hier een ticket kopen voor de première.

Lisa Konno maakt sinds 2014 verschillende modecollecties en films. In 2018 won ze voor haar werk een Dutch Design Award in de categorie Young Designer. Sarah Blok schrijft sinds 2015 voor theater en film.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!