24.04.2020

Winnaar van de Young Designer award in 2019, Simone Post, heeft een akoestisch wandpaneel ontworpen voor het opvallende, nieuwe gebouw van grafisch ontwerpstudio Thonik in het centrum van Amsterdam.

De studio benaderde Simone Post om een vleugje kleur toe te voegen aan het grafische zwart-witte gebouw. Simone maakte een levendig wandpaneel bestaande uit 5 kleurvariaties van hetzelfde drukwerkontwerp. Alle ontwerpen zijn zorgvuldig gewaxprint door de Nederlandse textielfabrikant Vlisco. De akoestische isolatie bestaat uit gerecycled textiel.

Thonik’s nieuwe studio aan de Wibautstraat in Amsterdam is een multifunctionele ruimte. De ruimte is al sinds 2009 in ontwikkeling en door middel van co-creatie met de buurt ontworpen. Het gebouw leent zich zowel voor wonen als werken en op de begane grond zal op den duur een eet- en drink gelegenheid komen.

Thomas Widdershoven, een van de studio’s twee oprichters, heeft het gebouw in samenwerking met MMX architecten ontworpen. De print aan de buitenkant reflecteert het gedurfde, simpele en speelse karakter van de studio. Uitgaande van de strakke buitenkant van het gebouw zou je Simone’s organische prints niet zo snel binnen verwachten, maar dat maakt de combinatie alleen maar sterker.

1
2