17.10.2021

Dutch Design Awards (DDA) viert jaarlijks het beste van Nederlands ontwerp. Dit jaar maken we tijdens Dutch Design Week (DDW) acht dagen lang elke middag een nieuwe DDA winnaar bekend op DDW TV. En de winnaar in de categorie Fashion is The Fabricant!

LEELA | THE FABRICANT

Digitaal modehuis The Fabricant lanceerde een bètatest van een nieuw digitaal modeplatform: LEELA. LEELA – wat ‘spelen’ betekent in het Hindi – stelt gebruikers in staat om een ​​fotorealistische avatar te creëren die ze kunnen kleden in digitale couture uit de speciaal hiervoor gecreëerde collectie FLUID. Met 3D-technologie kunnen zij beelden van hun digitaal geklede avatar vanuit meerdere perspectieven vastleggen en delen op social media. LEELA beantwoordt aan de behoefte van een nieuwe generatie om op een bewuste en duurzame manier hun steeds veranderende identiteit uit te dragen door middel van mode. Een revolutie in de draagbeleving van mode én een nieuw businessmodel voor de post-pandemische mode-industrie.

— ‘Met LEELA brengt The Fabricant nog meer verdieping aan binnen een democratisch model: één die de bakens verzet van de emotionele waarde van mode.’

Jury

Sinds 2017 laat dit digitale modehuis met een veelbelovende mix aan kwaliteiten zien hoe de mode-industrie kan veranderen: The Fabricant stelt vragen over de toekomst van mode en identiteit in een steeds meer hybride wereld, daagt grote merken uit om anders te denken en verweeft ambachtelijke technieken en grote ontwerpkracht met innovatieve en commercieel interessante toepassingen. Met LEELA als speelplaats voor zelfexpressie brengt The Fabricant nóg meer verdieping aan binnen een democratisch model. Door de maatwerkaanpak biedt het zowel on-demand mogelijkheden voor de retail, als meer ruimte voor persoonlijke expressie en experiment. Met deze gelaagdheid verzet The Fabricant de bakens van de draagbeleving en emotionele waarde van mode.

Fashion

Mode, waarbij draagbaarheid geen vereiste is. Van collecties, unieke stukken en accessoires tot offline of online performances.

Vakjury: Iris Ruisch (voorzitter), Martijn van Strien, Mehtap Gungormez, Branko Popovic en Rachid Naas.

[opmerking]

Dit project heet niet langer LEELA, het gaat nu verder onder de naam The Fabricant Studio.

DDA21 op DDW TV

De uitreiking van de Dutch Design Awards dagelijks, in de talkshow DDW TV, gepresenteerd door Brecht van Hulten. DDW TV is van 16 t/m 24 oktober om 19:00 uur te zien op ddw.nl.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!