12.07.2019

Na de bijzondere eerste editie van de DDA-expositie, in samenwerking met Petra Janssen van Social Label, is het alweer tijd voor de tweede DDA-expositie van dit jaar, dit keer samen met Royal Delft: winnaar in de categorie ‘Best Commissioning’ 2018. Drie maanden lang zullen zij een aantal bijzondere werken uit de winnende ’Augmented Blueware’ collectie tonen in de galerie van Inntel Hotels Art Eindhoven.

1

De Augmented Blueware collectie van Royal Delft laat zien dat authentiek ambacht perfect kan samengaan met augmented reality. Een unieke propositie in de servieswereld, die enerzijds het klassieke ambacht van de meesterschilder op een voetstuk plaatst en anderzijds op inventieve wijze gebruikt maakt van hedendaagse technologie. Hoe dan zou je denken?

Elk handgeschilderd stuk van Royal Delft is uniek door zijn decoratie: zelfs als de voorstelling hetzelfde is kan het handschrift van de meesterschilder elke keer net een beetje anders zijn. Rekening houdend met een overvolle serviesmarkt bedacht FLEX/design dit bijzondere concept: het vervaardigen van zeer exclusieve complete serviezen, waarbij de decoratie van elk afzonderlijk servies telkens weer gebaseerd is op één andere unieke, handgeschilderde Delfts Blauwe vaas. Deze vaas wordt voorzien van een handgeschilderde decoratie, waarna deze decoratie rechtstreeks van deze 3D- vaasvorm wordt gescand en digitaal wordt omgezet naar unieke decoraties voor de overige serviesdelen, zoals borden en kopjes. Door alleen de eigenaar van het ‘centerpiece’ toegang te geven tot het bestellen van bijbehorende serviesdelen ontstaan exclusieve serviezen.

Je kunt de DDA-expositie met Royal Delft bezoeken in de galerie van Inntel Hotels Art Eindhoven!

2
3

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!