Robert Bronwasser Design X Circa

Circa

Het project

De wekkerfunctie op de smartphone is voor veel mensen een belangrijke reden om de telefoon mee de slaapkamer in te nemen. Circa helpt die mensen uit de droom. Deze slimme wekker functioneert geheel zelfstandig en ondersteunt een goede nachtrust. Witte ruis, ademhalingsoefeningen en sensoren voor het meten van de slaapfases dragen bij aan fit wakker worden. Liever geen ruis? Digitaal radio of Spotify luisteren kan op de Circa ook. Bovendien is deze wekker een stuk aaibaarder dan de gemiddelde consumententechnologie: door het gebruik van textiel en grote knoppen is een tactiel en vriendelijk product gecreëerd.

Commissie

Het ontwikkelen van een ‘connected product’ vraagt nauwe samenwerking tussen industrieel – en interactieontwerp, software én hardware ontwikkeling. Met industrieel ontwerper Robert Bronwasser aan boord kwamen initiatiefnemers Hans Brouwer (ondernemer) en Yannick Brouwer (interactieontwerper, geen familie) tot een holistische oplossing. De jury is enthousiast over het ontwerp en de relevantie van het thema: een alternatief voor 24/7 connected zijn via je smartphone. De jury waardeert bovendien dat het een zuiver Nederlands / Europees geproduceerd product is.

— De jury is enthousiast over het ontwerp en de relevantie van Circa: een alternatief voor 24/7 connected zijn via je smartphone.

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!