Life and Mobility Development

Blocker

Het project

Het Blocker-remsysteem zorgt ervoor dat de rem van de rolstoel automatisch in werking treedt zo gauw de inzittende zich uit zijn/haar stoel verheft.

Commissie

Dit is simpele maar effectieve toepassing op een bestaand product. Het bevordert de veiligheid en is gezien het hoge aantal incidenten (jaarlijks 1 miljoen rolstoel gerelateerde valincidenten) erg relevant. Dit verwacht je van een professioneel product; het is zorgvuldig gemaakt, gebruiksvriendelijk en toegankelijk aangezien het op elk bestaande rolstoel geplaatst kan worden.

Jury

De jury ziet in het Blocker-remsysteem industrieel design in zijn beste vorm: een uitstekende en boven alles degelijke oplossing voor een probleem. Gebruiksvriendelijk, toegankelijk, nuttig en functioneel. Een sterke plus is dat de toepassing makkelijk kan worden toegevoegd aan een bestaand product. Op die manier houdt het rekening met het vaak beperkte budget van rolstoelgebruikers.

— De remblokkering is zo eenvoudig en doordacht ontworpen dat je je afvraagt waarom niemand het eerder zo bedacht heeft - Chris Reinewald, Dutch Design Jaarboek, 2013

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte!